Livstecken

Ibland står tiden stilla här hemma men nu börjar trädgården visa på livstecken. Jag har känt mig lite vårtrött. Jag försöker samla nya krafter den här veckan och hoppa upp på tåget igen.

Jag tycker det är så himla roligt när man börjar se ute hur allt spricker upp genom jorden. Jag går och inspekterar varenda växt. Mina perenner är väl utvalda för att passa in fint tillsammans. De flesta går i vitt men med olika färg på bladen.

_DSC0969_1

Ett alldeles ljuvligt litet fågelbad från Eldgarden har kommit upp i äppelträdet på framsidan. Vi har bara ett fruktträd så jag är väldigt glad för det här lilla trädet. Vid stammen har vi planterat smultron som barnen äter av under sommaren.

_DSC0982_1

En nyutslagen knopp från julrosen som blommar så fint såhär års. Just den plantan fick jag av en gammal arbetsgivare. Visst är det härligt med sådana presenter egentligen? Som kommer tillbaka varje år som en liten påminnelse.

_DSC0975

_DSC1006_2

Aklejan med sådär härligt limegröna blad utmärker sig fint i rabatten. Den självsår sig lätt så den dyker upp lite här och var just nu.

_DSC1022_1

_DSC1038_1

Idag ska jag peta ner frön i fiberkrukor. Sen kan man alltså plantera hela plantan med kruka och allt i t.ex. rabatten. Den förmultnar sedan snabbt i jorden. Då slipper man skador på rötterna. Perfekt!

Vilken är din favorit i trädgården?

Kram Jessie

2 Gilla
FacebookTwitterPinterest

5 Kommentarer

  1. Härliga vårbilder!!
    Förra sommaren planterade jag en lök, som hade börjat växa, så som din har gjort. Det blev en hög, vit, rund och fin blomma på den. Det skulle nog bli fint med några lökar, i din vita rabatt ?
    Kram Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *